Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Yerli ilk silahlı robot ‘SARBOT’ görücüye çıktı

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
69f3d32efd3f11fc7f95a8f9.jpg

İSMAİL ŞAHİN - Düzce’deki üretim tesislerinde düzenlenen tanıtımda, güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarına yanıt vermesi hedeflenen yeni nesil savunma sistemleri sergilendi. Ayrıca hızla gelişen insansız hava aracı tehditlerine karşı geliştirdiği “Dron Killer” silahı ile uzaktan kumanda edilebilen silahlı robot köpeği “SARBOT”un tanıtımını yapıldı. Dron Killer kompakt tasarımı, çoklu aksesuar entegrasyonu ve geniş mühimmat uyumuyla dikkati çekerken, keşif ve savunma amaçlı geliştirilen SARBOT’un arama-kurtarma çalışmalarında da kullanılabileceği belirtildi.

Düzce’de 120 bin metrekare alan üzerine kurulu entegre üretim tesisiyle Avrupa’nın en büyük silah üretim merkezine sahip olan Sarsılmaz, 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Basın turunda, Sarsılmaz’ın üretim gücü, mühendislik altyapısı, kalite kontrol süreçleri, AR-GE merkezleri ve entegrasyon kabiliyetleri yerinde incelendi.

Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, “Burası Avrupa’nın en büyük entegre silah fabrikasıdır. Bir ordunun, kolluk kuvvetlerinin ihtiyacı olan bütün silahları imal etmekteyiz. Entegre olarak yerlilik oranımız yüzde 95’ten aşağı değildir. Bazı durumlarda yüzde 99’a çıkmaktadır. Sarsılmaz artık sadece bir savunma şirketi değil, bir teknoloji şirketi oluşumunda” dedi.

Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Murat Akalın da “Ürünlerimizi sahadan gelen geri bildirimlerle sürekli geliştiriyoruz. Dron Killer silahımız da bunlardan bir tanesi olarak kolluk kuvvetlerimize hizmet veriyor. Bu tüfeğimize sadece Türkiye’den değil, yurt dışından da oldukça talep almaktayız” dedi. SARBOT’un tamamen Türk mühendislerince geliştirilen yeni versiyonuyla sahaya çıkmaya hazırlandığını aktaran Akalın, şunları kaydetti: “SARBOT Sarsılmaz olarak bugün geldiğimiz son noktayı gösteriyor. SARBOT’un lansmanını daha önce yapmıştık ama şu anda sahaya tamamen yerli, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yazılım ve donanımsal olarak yeni versiyonuyla çıkıyoruz. Bu ürünümüze yüzde 98 yerli diyebiliriz. Saatte 7.2 kilometre hıza sahip. Mağaralarda, asker ve polisin giremeyeceği operasyonlarda kullanılıp, personeli riske atmadan operasyonlarını tamamlanmasına olanak vermektedir.”

Sohbet Girişi
kullanıcı adı

varsa Şifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.

21,221Konular
21,292Mesajlar
65Kullanıcılar
acabaneSon üye
Üst Alt