Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Yeni partiye karşı önlem: Vekillere sıkı markaj

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
6a31ccdaef07a3815584f9ad.jpg

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Kılıçdaroğlu pazartesi günü 22 milletvekili ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu yaşanan sürece ilişkin milletvekillerinin önerilerini dinledi ve yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Bu partiyi hep beraber toparlayacağız. Vekillerle temasınızı sürdürün, kimseye karşı önyargımız yok. Görüşmem gereken vekiller olursa söyleyin, görüşeyim onlarla” mesajını verdi. Görüşmede bazı vekiller Kılıçdaroğlu’na, “Gruplar halinde vekilleri çağırıp görüşebilirsiniz. Anlatacaklarınızı direkt anlatın. Bire bir görüşün” önerisinde bulundu.

Gri liste mercek altında

Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmeden önce milletvekillerinin kendi aralarında yaptığı toplantıda ise, Özel cephesinin yeni parti hamlesi olasılığı değerlendirildi. Bu süreçte hem Kılıçdaroğlu hem de Özel’den yana açık tutum takınmayan milletvekillerine işaret eden “gri liste” mercek altına alındı. Yeni parti kurulduğunda vekillerin çoğunluğunun ayrılmayacağı, gidecek vekil sayısının en fazla 61 olacağı öne sürüldü. Başta “gri liste”dekiler olmak üzere vekillerle kurulacak temasın partide kalacak vekil sayısını artıracağına işaret edildi.

Genel Merkez kurmayları olağan kurultay sürecinin mahalle delegelerinden başlayacağını, mahkeme kararının çıkması halinde kurultay tarihinin belirleneceğini, kurultayın 2027 Şubat’ından önce olmasının beklenmediğini ifade ediyor.

‘Hiçbir şantaja teslim olmadım’

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Medyascope’a yaptığı açıklamada, “CHP’ye kurultay yaptırmamak, partinin kalbini sökmektir. Nasıl verelim kalbimizi? Kurultay yapsınlar, gerisi onların olsun” dedi. “Ayrı parti dokunulmazlıkların kaldırılmasını etkiler mi?” sorusuna Özel, “Temel motivasyonumuz burada kalmak ve partimizi geri almak. Şöyle bir şey görüyorlar: CHP kendi içinde bir kavga halinde olursa, iktidara tehdit olmaz. Ama CHP bu durumdan sıyrılır, ayrı bir parti kurarsa da büyük bir alternatif olabilir. Ona karşı da içeride dışarıda bu tip lafları duyuyorum: ‘Başka parti kurarlarsa dokunulmazlıklar kalkar, yargılanırlar.’ Bu özgürlüğümüzle ülkemizi takas etmemizi öneren bir şantaj. Ben bugüne kadar hiçbir şantaja teslim olmadım” yanıtını verdi. / ANKARA Milliyet

YDK tedbire itirazı görüşecek

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) perşembe günü MYK’nın tedbirli olarak ihraç talebiyle disipline sevk ettiği dokuz milletvekilinin “tedbire” itirazını görüşmek üzere toplanacak. Kulislerdeki beklenti, itirazlarınkabul edilmeyeceği yönünde.

850 imza Genel Merkez’e sunuluyor

Özel cephesi, olağanüstü kurultay için delegelerden toplanan yaklaşık 850 imzayı bugün Genel Merkez’e sunacak. Delegelerin imzaları, saat 11.30’da 74 il başkanı, Özel’e destek vermeyen 7 il başkanının yerine bu illerden birer delegenin yer alacağı 81 kişilik bir heyet tarafından Genel Merkez’e teslim edilecek. Parti tüzüğü çerçevesinde delege talebiyle olağanüstü kurultaya gidilmesini hedefleyen Özel cephesi, Genel Merkez’in imzaları işleme almaması halinde yargıya başvuracak.

30,494Konular
30,565Mesajlar
65Kullanıcılar
acabaneSon üye
Üst Alt