Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tokayev’e teşekkür: Sarsılmaz kardeşliğin simgesi

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
6a05d9b6462b1286b33e7237.jpg

HABER MERKEZİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım Cömert Tokayev ve heyetiyle yapılan görüşmelerde ticaret, ulaştırma, enerji, sağlık, madencilik, kültür, eğitim, teknoloji ve savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alandaki iş birliğinin kapsamlı şekilde ele alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi 6’ncı Toplantısı vesilesiyle Kazakistan’da bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Sayın Tokayev ve heyetiyle görüşmelerimizde ticaret, ulaştırma, enerji, sağlık, madencilik, kültür, eğitim, teknoloji ve savunma sanayisi gibi alanlardaki iş birliğimizi etraflıca değerlendirdik. Ticaret ve yatırım ilişkilerimizi çarpan etkisiyle büyüten askerî ve savunma sanayisi iş birliğimizi daha ileriye taşıyacak projeleri de bugün görüştük.

Dünyanın önde gelen ham petrol ihracatçılarından olan Kazakistan’dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz. İpek Yolu’nun günümüzdeki karşılığı olan Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru’nun ehemmiyeti de her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Biz Kazakistan ve diğer ortaklarımızla birlikte bu koridoru sadece mal sevkiyatı için değil, enerji kaynaklarının Batı’ya taşınması için de teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

Bugün ayrıca kıymetli kardeşim Tokayev’in tevcih ettiği Hoca Ahmet Yesevi Nişanı için de gönülden teşekkür ediyorum. Bu nişanı, ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir simgesi olarak taşımaktan bahtiyar olacağım.

Sohbet Girişi
kullanıcı adı

varsa Şifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.

24,108Konular
24,179Mesajlar
65Kullanıcılar
acabaneSon üye
Üst Alt