ABD’nin New York kentindeki Metropolitan Sanat Müzesi’nde pazartesi akşamı düzenlenen ve moda dünyasının en büyük etkinliği olan Met Gala’da yıldızlar parladı. Hollywood, müzik, spor ve stil dünyasının en parlak yıldızları çarpıcı giysilerle Met Gala için kırmızı halıya çıktı. Gece için ünlülerden Metropolitan Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsü’ndeki “Kostüm Sanatı” sergisiyle örtüşen “Moda Sanattır” temasına uygun giyinmeleri istendi. Gecenin yönetmeni 30 yıldır bu etkinliğin başında bulunan Vogue dergisinin küresel yayın yönetmeni Anna Wintour’du. Müzenin CEO’su Max Hollein, Met Gala’nın Metropolitan Müzesi Kostüm Enstitüsü için bir bağış toplama etkinliği olduğunu ve bu yıl rekor bir rakam olan 42 milyon dolar (2025’te 31 milyon dolardı) toplandığını söyledi. Bu yılki galanın ana sponsorluğunu milyarder Jeff Bezos ve eşi Lauren Sanchez’in üstlenmesi bazı tepkilere yol açtı.
Beyonce
Met Gala’ya değil, tahtıma geldim! Look tam anlamıyla “Ben geldim, herkes sussun” enerjisiyle gelmiş. Vücuda oturan kristal yapı zırh gibi. Hem feminen hem de güçlü… “Nazik değilim, parlıyorum” mesajı veriyor. Amaç güzel olmak değil zaten unutulmamaktır.. Ve şarkıcı Beyonce bu hedefe fazlasıyla ulaşmış.
Gigi Hadid
Vücuda oturuşu inanılmaz temiz. Evet transparan ama kontrollü transparan... Yani “fazla mı?” sorusu akla gelmeden bitiyor. Cool + Seksi + Sofistike Cesaret seviyesi yüksek ama bağırmıyor. Ünlü model Gigi Hadid aslında şunu diyor; Ben yürürüm siz fısıldarsınız ve dönüp tekrar bakarsınız.
Nicole Kidman
Ünlü oyuncu Nicole Kidman’ın look’u bildiğin Hollywood diva üniforması... Klasiğim ama sıkıcı değilim. Bu look çirkin olmaz ama biraz daha olay olabilirdi. Ve en zor renklerden biri… Çünkü kötü olursa direkt göz yoruyor. Ama burada akıyor. Vücuda oturan, aşağı doğru açılan form tam olarak zarif + güçlü kadın silueti. Ne fazla iddialı ne silik. Denge mükemmel. Ben zaten ikonum diye fısıldıyor.
Heidi Klum
Model Heidi Klum ‘un look’unu anlamak zorunda değilsin, sadece bak ve şaşır. Kostümde ki taş efekti, o matlık bildiğin mermer gibi. Yakından bakınca kumaş ama uzaktan heykel gibi... Çok iyi düşünülmüş. Amaç zaten canlı görünmek değil, donmuş hissi vermek. Drapeler de sanat eseri. Ayaktaki sandalet bile heykel formunda, en ince detayına kadar düşünülmüş.
Sabrina Carpenter
Pop yıldızı Sabrina Carpenter, Met Gala’ya selüloit film şeritlerinden yapılmış bir elbiseyle katıldı.Filmin ne olduğu sorusuna, Audrey Hepburn ile Humphrey Bogart’ın oynadığı 1954 yapımı filmi kastederek “Sabrina” cevabını verdi.
Kylie Jenner
Model Kylie Jenner’ın bu look’u sınırda geziyor ama düşmüyor. Güzel olmak için değil olay olmak için yapılmış. Ve olmuş. Look bilinçli “yarım kalmış gibi” duruyor. Sanki elbise giyilirken durdurulmuş. Ten rengi üst, ilk bakışta yok gibi ama olay tam da bu, illüzyon oyunu.
Kim Kardashian
Reality şov yıldızı Kim Kardashian, “Ben insan değilim, tasarım objesiyim” diyor. Lateks bodysuit vücudu heykel gibi şekillendirmiş.