Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Mekke Anlaşması ABD’ye sinyal

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
6a824e24c94edb5656ee5d48.jpg

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD’li, Avrupalı ve Körfez bölgesinden yetkililerin yanı sıra çeşitli uzmanlara dayandırdığı bir haber yayımladı. Haberde, Körfez ülkelerinin Başkan Trump’a karşı hayal kırıklığının giderek arttığı, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın ABD’ye bir sinyal anlamı taşıdığı savunuldu.

İran’daki başarısızlık

Haberde, ABD’nin bölgedeki müttefiklerinin, Başkan Trump’ın İran’la barış sağlanması için gereken diplomatik başarıyı elde edememesinden giderek daha fazla endişe duyduğu belirtilirken, Körfez ülkelerinin geniş çaplı silah tedariki ve güvenlik iş birliği konusunda Washington’a güvenmeyi sürdürdüğü ancak mevcut memnuniyetsizliğin bölge ülkelerini alternatif seçenekleri değerlendirmeye ittiği kaydedildi. Gazeteye konuşan üç ABD’li yetkili, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt ve Bahreyn’in, Washington yönetimiyle ilişkilerde yaşanan zayıflamayı değerlendirdiğini söyledi. Bazı Körfez ülkelerinde, topraklarında ABD’ye ait geniş çaplı askeri tesisleri barındırmaya devam edip etmeme konusunda da tartışmalar yürütüldüğü öne sürüldü.

Trump: Cesur adım

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından Mekke Ortak Savunma Anlaşması’na ilişkin paylaşımda bulundu. Trump, “Suudi Arabistan, Türkiye ve Pakistan’ın Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı imzalamış olmalarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” ifadesini kullanırken, söz konusu anlaşmanın, Orta Doğu’nun bir araya geldiğini ve ülkelerin kendilerini daha etkili bir şekilde savunabileceklerini ortaya koyduklarını gösterdiğini belirtti. ABD Başkanı, “Söz konusu üç ülkenin büyük liderlerini tebrik ediyorum. Bu büyük, cesur ve önemli bir ilk adım. İnanılmaz.” değerlendirmesini yaptı.

42,706Konular
42,777Mesajlar
66Kullanıcılar
metin22aliSon üye
Üst Alt