MALZEME LİSTESİ
6 adet yufka
Yarım kilo mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tereyağı
Sıvıyağ
Mantarlı Sigara Böreği Tarifi
Sigara böreğinin harcını hazırlamakla başlayalım işe.
Sivri biberleri ince ince doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ ve tereyağ koyup kızgınlaşınca biberleri kavurmaya başlıyoruz.
Mantarları küçük küçük doğrayıp biberlerle birlikte kavuruyoruz.
Mantarlar ve biberler kavrulurken domatesleri rendeliyoruz
Kavrulan mantarlara domatesleri de ekliyoruz.
Domateler suyunu bırakınca su ve sütünü ekliyoruz.
Sütün tadı mantarlara geçince ayrı bir lezzet veriyor. Su da sütün yoğunluğunu azaltıyor.
Mantarlar sütü çekince baharatlarını atıp 1-2 dakika pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Harcımız soğuyunca maydanozları ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz.
Yufkaları tezgahın üzerine üstüste seriyoruz.
Yufkaları sekiz eşit parçaya ayırıyoruz.
Hazırladığımız iç harcı yufkanın geniş tarafına bir kaşık koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Tüm harç ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Kızartma tavasına bol sıvıyağ koyup kızgınlaştırıyoruz.
Kızgın yağda pişen börekler yağı çekmez ve daha hafif olur.
Böreklerimizin üzeri kızarınca kağıt havlu serili servis tabağına alıyoruz.
Börekleriniz servise hazırdır.
Termosda hazır olan çayı da alıp açıkhava gezintinize başlayabilirsiniz.
Not: Böreklerinizin yağda kızartılmış hali çok yağlı geliyorsa üzerlerine yumurtanın sarısından sürüp fırında pembeleşinceye kadar da pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
6 adet yufka
Yarım kilo mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tereyağı
Sıvıyağ
Mantarlı Sigara Böreği Tarifi
Sigara böreğinin harcını hazırlamakla başlayalım işe.
Sivri biberleri ince ince doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ ve tereyağ koyup kızgınlaşınca biberleri kavurmaya başlıyoruz.
Mantarları küçük küçük doğrayıp biberlerle birlikte kavuruyoruz.
Mantarlar ve biberler kavrulurken domatesleri rendeliyoruz
Kavrulan mantarlara domatesleri de ekliyoruz.
Domateler suyunu bırakınca su ve sütünü ekliyoruz.
Sütün tadı mantarlara geçince ayrı bir lezzet veriyor. Su da sütün yoğunluğunu azaltıyor.
Mantarlar sütü çekince baharatlarını atıp 1-2 dakika pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Harcımız soğuyunca maydanozları ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz.
Yufkaları tezgahın üzerine üstüste seriyoruz.
Yufkaları sekiz eşit parçaya ayırıyoruz.
Hazırladığımız iç harcı yufkanın geniş tarafına bir kaşık koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Tüm harç ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Kızartma tavasına bol sıvıyağ koyup kızgınlaştırıyoruz.
Kızgın yağda pişen börekler yağı çekmez ve daha hafif olur.
Böreklerimizin üzeri kızarınca kağıt havlu serili servis tabağına alıyoruz.
Börekleriniz servise hazırdır.
Termosda hazır olan çayı da alıp açıkhava gezintinize başlayabilirsiniz.
Not: Böreklerinizin yağda kızartılmış hali çok yağlı geliyorsa üzerlerine yumurtanın sarısından sürüp fırında pembeleşinceye kadar da pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.