Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Karpuzda bakteri tehlikesi

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
882
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Karpuzda bakteri tehlikesi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte besin zehirlenmeleri vakalarında artış gözleniyor. Uzmanlar, hayvansal gıdaların yanı sıra meyve ve sebzelerin de zehirlenmeye yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi karpuz hemen her sofrada tüketiliyor. Ancak bazı kritik konulara dikkat edilmediğinde zehirlenmeye de yol açabiliyor. Uzmanlar bu tip zehirlenmelerin basit önlemlerle engellebileceğine dikkat çekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, karpuz kesilmeden önce kabuğunun temizlenmesi gerektiğine şu sözlerle vurgu yaptı: "Benim önerim, karpuzun özellikle kesilmeden önce sıcak, ılık, sabunlu bir suyla kabuğunun temizlenmesi lazımki bakterilerinden arındıralım. Aksi halde bıçakla yapılan kesim sırasında kabuktaki bakteriler bulaşarak gıda zehirlenmesine neden olabilir." SALMONELLAYA DİKKAT Besin zehirlenmesine yol açan salmonella bakterisi de sıcak mevsimlerde sıkça görülüyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk özellikle tavuk,et, deniz ürünleri ve yumurta tüketirken daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti. "Salmonella bakterisi, sıcağı seven, nemli ortamı seven bir bakteri olduğu için sıcakta çoğalması artıyor" diyen Öztürk bulantı, kusma, ateş ve karın ağrısı gibi semptomlar görüldüğünde kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmeası gerektiğini söyledi.
 
icon
icon
 
7,386Konular
7,499Mesajlar
49Kullanıcılar
birsevdaSon üye
Üst Alt