Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Dijitalde denetim yok şartlar eşit değil! Dijital platformlarda kuralsızlık! Vergi, denetim, RTÜK kuralları neden yok?

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
6a7a0b34fc675d680420ea0b.jpg

Yerli ve milli medya özellikle TV'de RTÜK'ün denetimi var ve uygun olmayan yayınlara ceza var. Milyonlarca kullanıcıya ulaşan dijital platformlar ise kendi kurallarını kendileri belirliyor.

İçeriklerinde bulunan şiddet, cinsellik ve uyuşturucuya özendirme gibi içerikleri denetimsiz bir şekilde yayınlıyor.

İngiltere'de ise OFCOM dijital platformaları, özellikle tüm içeriklerini denetleyip, çocuklara korumaya yönelik maddeler koyuyor ve cezalar uyguluyor.

Peki Türkiye'de bu denetim neden yok? Çözümün daha sıkı denetimle çözüleceğini belirten Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Beklenen reklam yasası çıkartılmalı ve Türk medyası koruma altına alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

6a7a0da0fc675d680420ea16.jpg

Meclis'te tarihi gün! Terörsüz Türkiye yasası görüşülüyor
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı: Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi herkesin menfaatine
İsrail'den dikkat çeken Türkiye senaryosu! Mekke İttifakı'na karşı 7'li yeni blok

41,760Konular
41,831Mesajlar
66Kullanıcılar
metin22aliSon üye
Üst Alt