Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tayfun Blok-4 füzesini imza

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
69d51c7367203389c5c365cb.jpg

HABER MERKEZİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lalahan'da düzenlenen "ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni"ne katıldı. Erdoğan, Lalahan'da düzenlenen, ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tayfun Blok-4 füzesini imzaladı.

Son dakika... İstanbul'da terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlara müsaade etmeyeceğiz

Karada, denizde, havada destan yazan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geliştirdiği proje, ürün, sistemlerle başarılarına her gün bir yenisini ekleyen ROKETSAN ailesi ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren 4 bin 500'ü aşkın firmanın her bir mensubuna da selamlarını gönderen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün savunmada tam bağımsız Türkiye yolunda çok önemli bir eşiği daha geride bırakıyoruz. Birazdan inşallah Kırıkkale Yakıt Üretim Tesislerimizin, Lalahan Harp Başlığı Tesisimizin, İleri Teknolojiler Ar-Ge ve Mühendislik Merkezimizin açılışını yapacağız. Ayrıca TAYFUN, SİPER, ATMACA, HİSAR-A, HİSAR-O ve SUNGUR sistemlerimiz ile ÇAKIR, SOM, SİHA'larımızın keskin pençesi MAM-T ve MAM-L gibi bir pek çok silah grubunu kahraman ordumuza teslim edeceğiz. Lalahan Füze Entegrasyon Tesislerimizin de temellerini atacağız. Savunma sanayimizi daha güçlü bir kalkınma ekseni haline getirecek ve nitelikli istihdam oranını yükseltecek bu yatırımlarla Katmanlı Hava Savunma Sistemimizi güçlendirecek, stratejik gücümüzü arttıracak, seyir ve balistik füze kabiliyetlerimizi perçinleyecek akıllı mühimmat ailemize, seri üretim hızımıza ve Ar-Ge kapasitemize çok önemli katkılar yapacağız."

69d518bc67203389c5c365b7.jpg

"FÜZELERİMİZİN ÜRETİM KAPASİTELERİNİ 5 KATINA ÇIKARACAĞIZ."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, açılışını yaptıkları, teslimatını gerçekleştirdikleri ve temelini attıkları her yatırımın, Türkiye'nin savunma sanayisindeki kararlı yükselişinin güçlü bir ifadesi olduğunu söyledi. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncüsü olarak, savunma sanayisinin gücüne güç katacak büyük yatırımları hayata geçirmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

İkinci, "Açılışını yapacağımız tesislerin yatırım bedeli toplam 1 milyar doların üzerinde. Bugün, inşallah, temel atma töreni yapacağımız tesislerimizle 2 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İkinci, vatan topraklarının, "gök vatan", "mavi vatan" ve "uzay vatan"ın savunma hattında olduklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin çok katmanlı hava savunma mimarisi Çelik Kubbe'nin vurucu gücünü oluşturduklarını anlattı.

69d5185267203389c5c365b2.jpg

Yüzlerce kilometre uzaktaki hedefleri nokta hassasiyetiyle vurabilecek balistik füzeler ve seyir füzeleri geliştirdiklerini de dile getiren İkinci, şu ifadeleri kullandı:

"Milli SİHA'larımızın, Bayraktarlarımızın, Akıncılarımızın, Kızıl Elmalarımızın, ANKA'larımızın, Aksungurlarımızın çelik pençelerini yapıyoruz. Tüm yerli ve milli platformlarımız için mühimmat ve roket üretimlerine devam ediyoruz. Üstelik tüm bu üretimleri, tüm teknolojileri yüzde 90'ın üzerindeki bir yerlilik oranıyla gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz."

69d518c667203389c5c365ba.jpg

Açılışı gerçekleştirilen yatırımlarla seri üretim, test ve AR-GE altyapısını çok daha üst noktalara taşıyacaklarını belirten İkinci, şunları kaydetti:

"Bu yatırımlarımızla Kırıkkale'de yakıt üretim tesislerimiz yaklaşık 25 bin dönüm arazi üzerinde bir teknoloji devi olarak faaliyetlerine başladı. Lalahan yerleşkemizde Avrupa'nın en büyük harp başlığı tesisini açacağız. 1000 kişilik kapasiteye sahip binamızda geleceğin teknolojilerini geliştirecek AR-GE çalışmalarına imza atacağız. Bugün temelini atacak olduğumuz yerleşkemizde füze entegrasyon alanında SİPER, HİSAR ve TAYFUN gibi füzelerimizin üretim kapasitelerini 5 katına çıkaracağız. Seri üretim kapasitemizi artıracağımız bu tesislerde 3 bin 300'den fazla mühendis ve teknisyene yeni istihdam sağlayacağız."

İkinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde savunma sanayisinin altın çağını yaşatmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini de kaydetti.

69d5165467203389c5c3659b.jpg

"SAVUNMA SANAYİİNDE GELİNEN NOKTA BİR DESTAN"

TRT Haber'de konuşanTerör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye’nin savunma sanayiinde ulaştığı seviyeyi değerlendirerek, teslim edilen yeni sistemler ve açılan tesislerle birlikte ortaya çıkan tabloyu 'bir destan' olarak nitelendirdi. Başbuğ, yerli ve milli üretimin Türkiye’ye sahada büyük özgüven kazandırdığını vurguladı.

Coşkun Başbuğ'un açıklamaları şöyle;

Bugün savunma sanayinin geldiği nokta, artı ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğinde ortaya bir destan çıkıyor. 20’den fazla bugün ürün, envantere girecek şekilde teslimatı yapılıyor ki bu zaten bizim hedefimizdi.

Hatırlarsan geçtiğimiz günlerde, gelişen dünyadaki o siyasi konjonktüre göre Sayın Erdoğan şöyle bir ifadede bulunmuştu:
“Roketlerimizin sayısını artıracağız. Bunun stoklarını çoğaltacağız. Bu yönde seri üretime girecek önemli hamleler yapacağız.” demişti. Temel atmadan, tut açılışına kadar bir dizi tesis hizmete giriyor.

Roketlerin en önemli şeyi yakıt; onunla ilgili bir proje işliyor.Yani baktığında dünyada emsaller arasında ya emsalini geçmiş ya da ona rakip ürünler ürettiğimizi görüyorsun.ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN… Bunların her biri inanılmaz değer ülkemiz için. ROKETSAN, günümüzde roket savaşları, füze savaşları yaşandığını gördüğünde şunu çok rahat anlıyorsun: Bu konuda inanılmaz önemli bir sektörde stokların çok iyi olmalı, üstelik füzelerin de en iyisi olmalı. Radarda yakalanmayan, yine aynı şekilde hedefe neredeyse sıfır hatayla isabet sağlayan füzelere sahip olmalısın. Çünkü bunların günümüz savaşlarında ne derece önemli bir strateji ve taktik olduğu net ortaya çıktı.

Şu an bölgemizde meydana gelen olaylar, keza çevremize yakılmaya çalışılan ateş… Bunun nihai hedefinin Anadolu olduğunu bilmek her vatandaşın bana göre vatandaşlık borcu. Zannetmeyin ki Gazze’de kurulu oyun veya kurulmaya çalışılan oyun sadece Filistin özelinde kuruluyor. Ya da zannetmeyin ki Irak’ta, Suriye’de yaşanan hadiseler o coğrafyaları kapsayan oyunlardır. Onların nihai hedefi biziz, Anadolu’yuz. Dolayısıyla bu bilinçle hareket ettiğinde hem kendi coğrafyana, ülkene, milletine hem de bulunduğun coğrafyaya, artı o kadim, tarihi dostluğumuz olduğu coğrafyalara bir borcu var bu milletin. Ve o borç da emperyal güçlere karşı durmak, aynı zamanda bu ülkelerin de savunucusu olmak. Biz bu iki misyonu da şu an edinmiş durumdayız.

Yani Türkiye’nin şu ürettikleri sadece Türkiye’nin iyiliği için değil, insanlığın iyiliği için gerekli. Ve gelinen noktaya baktığında, eğer kendi yerli ve milli imkânlarınla ayakta kalamıyorsan, geçmiş olsun. Sayın Erdoğan da bugün konuşmasında buna vurgu yaptı: “Allah’a şükür, en iyisini yapıyoruz.” dedi.

Ben hep söylerim; matematiksel karşılaştırma doğru değil. “İşte şunun bu kadar füzesi var, bu kadar tankı var, bu kadar topu var; o kazanır.” Değil. Öyle bir şey yok. Bugün Amerika’nın içine düştüğü durum ortada. Bak, hâlâ çırpındıkça batan bir Amerika var. Keza girmiş olduğu emperyal işlerde de aynı; yüzüne gözüne bulaştıran bir Amerika. Ama kâğıda baktığında Amerika’nın yanına kimse yanaşmaması lazım. 11 tane uçak gemisi… Dünyanın yarı uçak gemisi Amerika’da mevcut ama ortada bir başarı hikâyesi çıkmıyor. Niye? Burada bulunan araç, silah, gereçler eğer işin ehline, yüreği olana, cesareti olana ve gerçekten bunu kendine görev edinene denk gelmezse teneke parçası, demir parçasıdır. Ama eğer burada inanç varsa, azim varsa, yiğitlik varsa, mertlik varsa, bir de cesaret varsa o zaman bunların her biri ayrı bir destana dönüşüyor.

Peki ne sağlıyor avantaj olarak? Şunu sağlıyor: Yarın bir gün sen harekâta giriştiğinde “Acaba Tayfun’un devamı gelir mi? Amerika bize bunu verir mi?” demeyeceksin. Bende kökü. Ben üretiyorum, ben yapıyorum, ben bunu kullanıyorum. Dolayısıyla Doğu’da, Güneydoğu’da, Irak’ta, Suriye’de girdiğim bütün harekâtlarda en büyük özgüven buydu. Hiç kimseye hesap vermedik. Hiç kimseden bir şey icazeti almadık. Hiç kimseden de bir şey istemedik. Biz kendi imkânlarımızla, bu milletin tırnağından, dişinden artırdığı, vergilerinden artırdığı şu tesislerle, sanayide ürettiklerimizle bu başarıyı sahada sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz."

69d51cd267203389c5c365cf.jpg

Sohbet Girişi
kullanıcı adı

varsa Şifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.

16,625Konular
16,695Mesajlar
65Kullanıcılar
acabaneSon üye
Üst Alt