1. Kaynamış yumurtalarınızı soymadan önce iyice çalkalayın. Sonrasında çok rahatlıkla soyabilirsiniz.
2. Çalkalamak sarımsak soymada da işinize yarayabilir.
3. Bir tutam kabartma tozu soğanlarınızın iki kat daha hızlı karamelize olmasını sağlar.
4. Stres atmak ve iceberg marulun sapını çıkartmak istiyorsanız marulu tezgaha çarpmak etkili bir yöntemdir.
5. Rendenizi daha etkin kullanmak için üzerine birazcık yağ sürün. Farkı hissedeceksiniz.
6. Patatesleri hızlı ve güzel dilimlemek için elma dilimleyici kullanın.
7. Haşlanmış patatesleri soymanın en kolay yolu onları buzlu suyun içine atıp biraz bekletmektir.
8. Mısırı olduğu gibi mikrodalga fırına atın. Kabukları çok daha kolay çıkacaktır.
9. Ayrıca bir bıçak yardımıyla tanelerini kolayca koçanından ayırabilirsiniz.
10. Makarnaları pişirmeden bir gün önce ağzı kapalı bir kabın veya poşetin içinde bekletin. Ertesi gün pişmeleri 2 dakika bile sürmez.
11. Cherry domatesleri iki düz tabağın arasına sıkıştırarak 1 seferde kesebilirsiniz.
12. Kesme tahtanızın altına nemli bir havlu koyarsanız sarsılmasını ve kaymasını önlersiniz.
13. Etleri daha ince ve daha kolay kesmek isterseniz donuk halde kesmeyi deneyin.
14. Kolay dağılması için donmuş tereyağını rendeleyip hamurun içine öyle koyun.
15. Krema yaparken karıştırmak/çırpmak yerine bir kavanozun içinde çalkalayın.
16. Limonu 15 saniye mikrodalgada bekletirseniz daha fazla suyu çıkar.
17. Kiviyi soyarken uçlarını bıçakla kesin ve kalanını kaşıkla soyun.
18. Kirazların çekirdeklerini çıkartmak için çengelli iğne kullanın.
2. Çalkalamak sarımsak soymada da işinize yarayabilir.
3. Bir tutam kabartma tozu soğanlarınızın iki kat daha hızlı karamelize olmasını sağlar.
4. Stres atmak ve iceberg marulun sapını çıkartmak istiyorsanız marulu tezgaha çarpmak etkili bir yöntemdir.
5. Rendenizi daha etkin kullanmak için üzerine birazcık yağ sürün. Farkı hissedeceksiniz.
6. Patatesleri hızlı ve güzel dilimlemek için elma dilimleyici kullanın.
7. Haşlanmış patatesleri soymanın en kolay yolu onları buzlu suyun içine atıp biraz bekletmektir.
8. Mısırı olduğu gibi mikrodalga fırına atın. Kabukları çok daha kolay çıkacaktır.
9. Ayrıca bir bıçak yardımıyla tanelerini kolayca koçanından ayırabilirsiniz.
10. Makarnaları pişirmeden bir gün önce ağzı kapalı bir kabın veya poşetin içinde bekletin. Ertesi gün pişmeleri 2 dakika bile sürmez.
11. Cherry domatesleri iki düz tabağın arasına sıkıştırarak 1 seferde kesebilirsiniz.
12. Kesme tahtanızın altına nemli bir havlu koyarsanız sarsılmasını ve kaymasını önlersiniz.
13. Etleri daha ince ve daha kolay kesmek isterseniz donuk halde kesmeyi deneyin.
14. Kolay dağılması için donmuş tereyağını rendeleyip hamurun içine öyle koyun.
15. Krema yaparken karıştırmak/çırpmak yerine bir kavanozun içinde çalkalayın.
16. Limonu 15 saniye mikrodalgada bekletirseniz daha fazla suyu çıkar.
17. Kiviyi soyarken uçlarını bıçakla kesin ve kalanını kaşıkla soyun.
18. Kirazların çekirdeklerini çıkartmak için çengelli iğne kullanın.