Theme editor

Yeni Toprağın emekçileri için güçlü iş birliği

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
69adf67cab074e63db126151.jpg

Türkiye İş Bankası ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), BM tarafından ‘Uluslararası Kadın Çiftçi Yılı’ ilan edilen 2026’da toprağı emekle yoğuran, üretime yön veren çiftçi kadınları desteklemek amacıyla bir iş birliği başlattı. İş birliğinin tanıtımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, çiftçi kadınlar, kooperatif ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İş birliği ile ‘Güçlü Kadınlar, Dönüşen Tarım-Gıda Sistemleri’ başlığıyla ülkemizin dört bir yanında ‘Yeni Nesil Çiftçi Kadın Buluşmaları’ düzenlenerek, üretici kadınlara eğitim ve dijital satış desteği sunulacak.

Sezgin Yılmaz, “Kadınların üretimdeki bu güçlü varlığının finansmana, pazara ve bilgiye erişimle desteklenmesi; hem kırsal kalkınmanın güçlenmesi hem de sürdürülebilir tarımsal üretimin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi. Ayşegül Selışık ise, “İstihdam, eğitim ve gelirdeki cinsiyet farklarının azaltılması gıda güvensizliği farkının yüzde 52’sini ortadan kaldırabilir. Bu rakamlar bize kadınların üretim kapasitesinin, pazara erişiminin ve gelir imkanlarının güçlendirilmesinin yalnızca sosyal bir gereklilik değil, ekonomik ve yapısal bir zorunluluk olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Geri
Üst Alt