Theme editor

Yeni Son dakika... Bakan Tekin'den önemli açıklamalar

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
69a29306a77c1ee03e7b8b67.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, merak edilen soruları Hafta Sonu’nda cevaplıyor.Maarifin Kalbinde Ramazan genelgesi ve 168 imzalı laiklik bildirisi, eğitimde yeni bir tartışmanın kapısını mı araladı? Öğretmen atamalarında takvim netleşiyor mu? Tarihi okullardaki kontenjan değişikliği LGS sürecini nasıl şekillendirecek? Okula başlama yaşı için yeni düzenleme mi gelecek? Okullarda ara tatil sistemi değişiyor mu? Öğretmeni merkez alan taşımalı eğitim modeli nasıl işleyecek? Yeni düzenlemeyle öğretmenlere hangi ek haklar sağlanacak? Eğitim sisteminde dijital takip sürecine mi giriliyor? Hakan Çelik soruyor, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cevaplıyor.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şöyle;(İran'a bu sabah başlatılan saldırılar) Etrafımız maalesef barut fıçısı. Hem ülkemizde hem de etrafımızda barışın teminatıyız.

İsrail, İran'ı vurdu! Tahran'da şiddetli patlamalar, Tel Aviv'de siren sesleri

MEB BİLDİRİSİNDE LAİKLİK TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığına bütün çocuklar emanet ediliyor. Vatanı, vatanda ait değerleri sahiplenmek, hukuk devletini sahiplenecek, olağandışı bir durum olduğunda yardıma koşacak bir kuşak yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza vatana dair değerleri öğretmek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığının temel işlerinden bir tanesi.

'BEN BİLDİRİYİ ASLA KABUL ETMİYORUM'

Laiklik gibi konuları göz önünde tutarak görevlerimizi yerine getirmek zorundayız. Kanunların ve Anayasanın bize yüklediği sorumlulukları hayata geçirmeye çalışıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Biz yasalara uyarak düzenlemeler yapıyoruz.

69a29847a77c1ee03e7b8b87.jpg

Bu yıl çevre, orman bilincinin gelişmesi için farkındalık etkinlikleri yaptık. Bayrak üzerinden bir farkındalık oluşturduk. Bizi biz yapan değerlerimiz etrafında birliğimizi güçlendirecek adımlar atmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı ise önemli bir değer. Sıra dışı kural dışı mevzuatlarında yapılmasını engelleyecek şekilde bir genelge hazırladık.

Ramazan ayının bir dizi etkinlikle farkındalık oluşturacağını duyurduk. Gönüllülük esası ve mahremiyete dikkat çektik. 168 kişi bir bildiri yayınladı. Bu bildiri benim açımdan asla kabul edemeyeceğim tanımlamaları bünyesinde barındırıyor. Biz birlik, onlar talibanlıktan bahsediyor. Bu bir demokratik hak olarak görüyorsunuz, bende demokratik bir hak olarak bunu yargıya taşıdım. Bu ifadeler kabul edilebilir bir şey değil. Genelgeyi hazırlayan bir bakan olarak, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz hepsi zam altında kalıyor. Suç duyurusunda bulundum ve bundan rahatsız oldular. Dün akşam saha araştırması arkadaşlarımızda bir araştırma istedik. Genelgeyi doğru bulanların oranı yüzde 80 bandında. Bizim hazırladığımız genelgeyi. Toplumun yüzde78'i 80'i Ramazan ayında yapılacak etkinlikleri destekliyor demek ki. Biz iyi niyetle yola çıktık. Bir kısım faaliyetler yapıyoruz. Art niyetli sabote etmek isteyenler olabilir.

Kamuoyuna yansıyan birkaç olay dışında yüzlerce etkinlik içinde rahatsızlık yok. CİMER'e yüzbinlerce teşekkür var. İnanılmaz bir heyecan oluştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı

Geri
Üst Alt