Theme editor

Yeni Cephe hattında sessiz bekleyiş

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
69769a72a77c1ee03e7af8ea.jpg

UĞUR YILDIRIM / HASEKE - Suriye Savunma Bakanlığı, önceki gün terör örgütü PYD/YPG ile ateşkesin 24 Ocak 23:00’ten itibaren 15 günlüğüne uzatıldığını açıklamıştı. Ateşkesin uzatılmasının ardından önceki gece itibariyle cephe hattında sessiz bir bekleyiş içine girildi. Olası bir operasyon durumu için gönderilen ağır silahlar şimdilik güvenli bölgelere çekildi.

ŞEDDADİ HAPİSHANESİ

YPG, Suriye Ordusu’nun başlattığı operasyon sonrası Şeddadi Hapishanesi’ndeki tutuklu DAEŞ’li teröristleri serbest bıraktı. Milliyet, Haseke’deki bu hapishaneyi görüntüledi. Hapishanedeki 120 DAEŞ militanı serbest bırakılmış, Suriye Ordusu düzenlediği operasyonda bunlardan 81’ini yakalamıştı. Bölgede “Siyah Hapishane” olarak bilinen hapishanenin güvenliğini yaklaşık 500 YPG’li sağlıyordu. YPG’liler çekilirken hapishanede çok sayıda örgütsel doküman bıraktı.

Orta Doğu'da savaş gerginliği zirve yaptı, taarruz gemileri bölgede! Hamaney hakkında dikkat çeken iddia

69769ad6a77c1ee03e7af8f0.jpg

PETROL ÜRETİMİ BAŞLADI

Suriye’de yönetim tarafından kontrol sağlanan alanlarda petrol ve doğalgaz üretimi de başladı. Suriye Petrol Şirketi, aralarında ülkenin en büyük sahası olan El-Ömer ve Cibise’nin de bulunduğu yeni kontrol edilen bölgelerde petrol ve doğalgaz üretimine başlayarak ürünleri, Humus ve Banyas rafinelerine sevk etmeye başladı. Yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra hükümet denetimine geçen bu sahaların, Suriye’nin enerji altyapısında kritik bir rol oynaması hedefleniyor. Cibise petrol ve doğalgaz sahasında incelemelerde bulunan yetkililer, “Suriye’nin yer altı zenginlikleri Suriye halkına aittir. Yakın zamanda bölgedeki tüm sahalarda iyileştirmeler yapıp kapasitelerini arttıracağız. Bugün Hasake’den Humus’taki Furqlus gaz tesisine günde yaklaşık 1.2 milyon metreküp gaz pompalamaya başladık” dedi.

69769a96a77c1ee03e7af8ec.jpg

TÜNEL AĞI BULUNDU

Suriye Ordusu’nun YPG’den kurtardığı Rakka’ya bağlı Tabka beldesinde, örgütün kilise, hastane, belediye binası gibi sivil yerleşimlerin altına kazdığı kilometrelerce uzanan tünel ağı ortaya çıkıyor. YPG’nin bölgeden çekilmeden önce gerek tünellerde gerekse belde çevresinde bazı noktalara patlayıcı tuzakladıklarını aktaran Suriye askerleri, tünel ağındaki bazı noktalara hâlâ daha ulaşamadıklarını, patlayıcıları temizleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AA’nın haberine göre tünellerde roket atar başlıkları ve yüksek kalibreli mermi kovanları bulunurken elektrik sistemi kurulu tünel ağından ilerledikçe bir ev gibi döşenmiş bir bölüme ulaşılıyor. “Operasyon odası” olarak kullanıldığını belirtilen bu bölümün içerisinde mutfak, banyo, koğuş gibi bölümler olarak ayrıldığı görülüyor.

Suriye'de 'yeraltı terör şehri'! Ev konforunda tüneller, kilise altında bomba depoları...

69769ab7a77c1ee03e7af8ee.jpg

ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Suriye resmi ajansı SANA, terör örgütü YPG’nin ateşkesi ihlal ederek kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini belirtti. Haberde, terör örgütünün Halep kırsalı, Sırrin beldesi ve çevre köyleri en az 15 kamikaze İHA ile hedef aldığı kaydedildi. Saldırıların ev ve araçlarda hasara yol açtığı, can kaybı yaşanmadığı ifade edildi. ● AA

AYN-EL ARAB’A İNSANİ YARDIM

Suriye Ordusu, terör örgütü YPG’nin işgali altında bulunan siviller için insani koridor açılacağını duyurmuştu. Şam yönetimi, YPG işgalindeki Ayn-el Arab’a (Kobani) 24 araçtan oluşan insani yardım malzemesi gönderdi. Halep Valiliği koordinesinde Birleşmiş Milletler (BM) insani yardım malzemelerinden oluşan 24 araçlık konvoy Halep’ten yola çıktı. Halep Vali Yardımcısı Ferhat Korto, “Halep Valiliği koordinesinde Ayn-el Arab’da bulunan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız akrabalarımız için 24 araçlık kış yardım malzemeleri hazırladık” dedi. Yardım malzemelerinin içerisinde gıda, hijyen, bebek malzemeleri, tıbbi ekipman ve ilaçların bulunuyor.

69769b01a77c1ee03e7af8f4.jpg

IRAK’A UZANAN 63 TÜNEL

Suriye hükümeti, Irak sınırında yer alan Yarubiye Sınır Kapısı’nın idaresini de SDG’den devraldı. Terör örgütünün sınır kapısından Irak’a çıkan 63 tünel kazdığı belirlenirken, bu tünelleri birbirine bağlayan tünel ağı da ortaya çıkarıldı. İçine arabaların girdiği tünellerin SDG militanlarıtarafından kaçakçılık amacıyla da kullanıldığı tespit edildi.

69769b01a77c1ee03e7af8f2.jpg

Geri
Üst Alt