Masterchef'te ana kadroya girecek 10. yarışmacının belli olduğu yarışmada, yarışmacılardan 'Atlı Ezmeli Kebap' beklendi. Kıran kırana mücadeleye sahne olan yarışmada Tayfun'un yanlış önlük bağlaması yarışmacıları gülümsetti. Fatma gözyaşlarını tutamayarak isyan etti. Heyecan dolu yarışmadan öne çıkanlar şu şekilde:
TAYFUN ÖNLÜĞÜNÜ YANLIŞ BAĞLADI
Tayfun yarışmaya başlamadan önce önlünü yanlış bağladı. Çağatay, Çağlar'a seslenerek 'Şunun önlüğünü bir bağlasana. Yanlış bağlamış düşüp duruyor. 10 saniyeni alır." diyerek ricada bulundu. Tayfun'un bu anları yarışmacıları gülümsetti.
FATMA GÖZYAŞLARI İÇİNDE KALDI
Yarışma devam ederken sürenin azalmasıyla yarışmacılar panik anları yaşattı. Fatma'nın kebabı şişten düşmeye başlayınca gözyaşlarını tutamadı. Arkadaşları destek olarak devam etmesini istedi.

NİSA SİNİRLENDİ
Lezzetli tabakları çıkarmak için son 5 dakika kalırken Nisa sinirden kıymayı masaya attı. Somer Şef, hemen yarışmacının yanına gelerek tavsiyede bulundu.
MEHMET ŞEF SİTEM ETTİ: SENDEN YEMEK YİYEMEDİK
Sunum vakti geldiğinde Fatma sadece ezme sunabildi. Fatma, "Gayet güzel yaptım ama bir şansızlık gidiyor anlamadım. Ellerimi hep yaktım." dedi. Mehmet şef yarışmacıya "Ama biz senden şu ana kadar ikinci turda yemek yiyemedik biliyorsun değil mi?" diyerek sitem etti. Fatma şefleri dinledikten sonra tabağını alarak yerine dönerken Danilo şef yarışmacılardan Fatma için moral alkışı istedi.