Beynindeki tümör nedeniyle konuşma bozukluğu yaşayan ve aynı hastalıktan annesini kaybeden Zemine Çakal, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konuşmayı unutturan tümörden "uyanık ameliyat"la kurtuldu.

Horasan ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi 64 yaşındaki Çakal, yaklaşık 2 ay önce baş dönmesi, denge ve konuşma bozukluğu gibi şikayetlerle Erzurum Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniğine başvurdu.

Çakal'ın, tetkiklerinde beyninin sol tarafında konuşma bölgesinin yakın merkezinde 7 santimetrelik tümör ve ödem tespit edildi. Konuşma bozukluğu nedeniyle 64 yaşındaki kadın, uyanık halde ameliyat edildi.

Doktorlar, yaklaşık 4 saat süren ameliyatta hasta ile sohbet edip beynindeki 7 santimlik tümörü çıkardı. Ameliyat sonrası bir süre serviste takip edilen Çakal, hem konuşma bozukluğu ve diğer şikayetlerinden kurtuldu hem de aynı hastalıktan vefat eden annesinin kaderini yaşamadı.

Hastanın oğlu Yavuz Çakal, annesinin sağlık sorununa çok üzüldüklerini ifade etti. Annesinin hiç konuşamadığını söyleyen Çakal, "Oturduğu yerde dalıyor, kimseyle iletişim kuramıyordu. Bir şey soruyoruz, hatırlamıyordu. Dosya gösteriyoruz 'kalem' diyordu, kız kardeşimin ismini farklı isimlerle söylüyordu. Annemin annesi de bu hastalıktan vefat etmişti, bundan dolayı tedirgindik. Ameliyattan 10 gün sonra annem çok iyi, konuşması, yürümesi, her şeyi çok güzel, eski haline döndü." değerlendirmesinde bulundu.

Hasta Zemine Çakal ise konuşarak ameliyat edildiğini belirterek, "Sorular sordular cevap verdim. Ameliyattan önce konuşamıyordum, çocuklarımın ismini bile unutuyordum. Annemin de beyninde tümör vardı ama İstanbul'da ameliyat oldu ve hiç uyanamadı. İyileştiğim için çok mutluyum." diye konuştu.