Hande Erçel, altı yıl önce hayatını kaybeden annesi Aylin Erçel hakkında konuştu. Annesiyle hastanedeki son buluşmasını anlatan oyuncu, “Sezen Aksu’nun bir şarkısını açtım. O sırada başını çevirip, bana baktı. Sessizce birlikte dinledik. Bu anıyı hep saklıyorum. Başa çıkabildim mi, bilmiyorum. Bu, yüzmeyi öğrendiğiniz bir deniz. Ve ben hâlâ o denizdeyim. Onunla yeniden kavuşacağım güne kadar yüzüyorum” dedi. Artık hayallerini gerçekleştirmeden paylaşmamaya karar verdiğini belirten oyuncu, “Konuştuğumda bir şeyin olmayacağına inanmaya başladım. Enerjisini tükettiğimi hissediyorum. O yüzden artık sessiz kalmayı seçiyorum” diye konuştu.
Erçel, “Sana şimdiye kadar söylenen en kırıcı şey nedir?” sorusuna, “Bazlama dendi, fiziğim, yüzüm ve oyunculuğumla ilgili çok şeyler söylendi. Yargılandım ve yoruldum. Bir topluluk var, birini seçiyor ve kötü hissetsin diye topluca yapıyor. Topluca yapılan kötülük bir noktada etki yapıyor. Küçük kızda etkiyi yaratıyor” yanıtını verdi. ‘ABtalks’ programına konuk olan oyuncu, “Bu süreçten nasıl çıktınız?” sorusuna, “Uğraştığım çok daha büyük bir şey vardı. Canımla uğraşıyorum, ‘Beni bırakın’ noktasındaydım. O yüzden çıkabildim. Bunları yaşamamış kız olsam o çukura girip, çok şey yapabilirdim, değişebilirdim. Kötü insana dönüşebilirdim. Derdim başkaydı, bu yolda ve sakinlikte kaldım” diye cevap verdi.