Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Bilim insanları açıkladı: Çay demlemenin gizli bir faydası varmış

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
596
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bilim insanları açıkladı: Çay demlemenin gizli bir faydası varmış

Çay günün her saati severek tüketilen içeceklerden biri. Yapılan yeni bir araştırmada çay demlemenin bilinmeyen bir yararı ortaya çıktı. ABD'de Northwestern Üniversitesinden bilim insanları, çayın demlenme esnasında, suda bulunan kurşun ve kadmiyum gibi ağır metalleri "büyük ölçüde" azalttığını tespit etti.

_HHOYCIF-EGr-OpsUChmTQ.jpg

Science Daily'nin haberine göre, çalışma kapsamında farklı çay türleri, çay poşetleri ve çeşitli demleme yöntemlerinin, sudaki ağır metallerin azaltılmasına ilişkin etkileri incelendi.
LzS0E-YrbUivzGJyyOwLyw.jpg

Belirli miktarda ağır metal içeren su çözeltileri oluşturan araştırmacılar, kaynama sıcaklığına yakın dereceye kadar ısıttıkları çözeltilere, farklı zaman aralıklarında demlenen çay yapraklarını ekledi.
be1omPBvn0WUq4bHlPqNpw.jpg

Araştırmacılar, demleme işleminin ardından çözeltide ne kadar ağır metal kaldığını ölçerek bunu, önceki ve sonraki seviyeleriyle karşılaştırdı.
AoaG-ItoNkuL3iEOC44H7Q.jpg

Çalışma sonucunda, ince öğütülmüş siyah çay yapraklarının geniş yüzey alanı sayesinde ağır metal iyonlarıyla kimyasal bağ kurarak sudan "büyük ölçüde" atılmalarını sağladığı tespit edildi.
9AIXIyf0OU-gyNWjP3j60A.jpg

Çayın demlenme süresi arttıkça sudaki ağır metal oranının da azaldığını saptayan bilim insanları, selülozdan yapılan çay poşetlerinin pamuk ve naylondan yapılanlara kıyasla daha etkili olduğunu da vurguladı.
Mfzw3efqY0-LG567VBZBdg.jpg

Araştırma, ağır metallerin içme sularında yaygın olarak görüldüğü bölgelerde, çayın halk sağlığı üzerinde olumlu etkiler oluşturabileceğini ortaya koydu.Araştırmanın bulguları " ACS Food Science Technology" dergisinde yayımlandı.
 
icon
icon
 
4,210Konular
4,321Mesajlar
47Kullanıcılar
casinoSon üye
Üst Alt