MİLLİYET.COM.TR / ABD’de geçen ay yayımlanan milyonlarca Adalet Bakanlığı belgesi arasından çıkan e-postalar, pedofili suçlusu Jeffrey Epstein’in karanlık sırlarını tek tek açığa çıkarırken gizli kamera görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.
İngiliz basınından Sky News’in ulaştığı 2014 tarihli yazışmalara göre Epstein, Palm Beach’teki malikanesi için hareket sensörlü, kayıt yapan üç gizli kamera talimatı verdi. 5 Şubat 2014 tarihli e-postada yardımcısına “Üç adet hareket sensörlü, kayıt yapan gizli kamera alalım, teşekkürler” dediği görüldü.
MENDİL KUTULARININ İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ
Yaklaşık beş saat sonra gelen yanıtta ise kameraların satın alındığı, şarj edildiği ve kuruluma başlandığı belirtiliyordu:
“Jeffrey, hareket sensörlü kameraları dün zaten satın aldım. Gece şarj ettim ve şu anda nasıl çalıştıklarını çözmeye çalışıyorum. Şimdi onları mendik kutularının içine yerleştiriyorum.”
Yardımcı, kameraların evdeki kağıt mendil kutularının içine gizleneceğini açıkça yazıyordu.
OFİSTEN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Sky News’in Veri ve Adli Analiz ekibi, ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan binin üzerinde parçalanmış videoyu mercek altına aldı. Görüntülerin büyük bölümünün Epstein’in Florida’daki ev ofisinde kaydedildiği değerlendiriliyor.
Videolardan birinde Epstein olduğu düşünülen bir erkek, ofiste kadınlarla konuşurken görülüyor. Başka bir kayıtta ise bir kadının, masasına ayaklarını uzatmış halde oturan Epstein’in yanında diz çöktüğü anlar yer alıyor.
Videoların hiçbirinde tarih bilgisi bulunmuyor. Görüntü kalitesinin düşük olması nedeniyle diğer kişilerin kimliği net biçimde tespit edilemiyor. Ancak kayıtlar, mağdurların yıllardır dile getirdiği iddiaları yeniden gündeme taşıdı.
MAĞDURLARIN KORKUSU GERÇEK MİYDİ?
Polis belgelerine göre Epstein’in mağdurları, gizlice kaydedildiklerinden endişe duyduklarını ifade etmişti. Bazıları, Florida, New York ve diğer mülklerinde kapsamlı bir gizli kamera ağı bulunduğunu öne sürmüştü.
Yeni ortaya çıkan e-postalar ve analiz edilen görüntüler, bu iddiaların somut dayanağı olabileceğini gösteriyor.
2005’TEKİ BASKINDA DA KAMERA BULUNMUŞTU
Epstein’in Palm Beach’teki evine 2005 yılında düzenlenen polis baskınında, ofisteki bir saatin içine yerleştirilmiş kamera ile garajda başka bir kamera tespit edilmişti.
The New York Times’ın aktardığına göre Epstein, o dönem polise kameraları hırsızlık şüphesi nedeniyle yerleştirdiğini söylemişti. 2010 yılında bir dedektif de ifadesinde aynı gerekçenin kendisine sunulduğunu belirtmişti.
YATAK ODASINDA DA VAR
2019 yılında ise Epstein’in New York’taki malikanesinde, yatak odası ve bazı odalarda en az üç gözetim kamerası bulundu. Kamera görüntülerinin, giriş katındaki bir odada bulunan ve kapısında “24 Saat Video Gözetimi” yazan monitörlere aktarıldığı ortaya çıktı.
Buna karşın New York’taki federal savcılar, FBI’a yaptıkları bildirimde, şehirdeki konutta giriş bölümü dışında başka bir gözetim sistemi tespit etmediklerini bildirdi.
GÜÇLÜ İSİMLERİ KAYIT ALTINA MI ALIYORDU?
Epstein’in Palm Beach’teki malikanesine yerleştirilen gizli kameralar, yalnızca mağdurlara yönelik değil, evine gelen nüfuzlu isimlere dair “şantaj malzemesi” topladığı iddialarını da yeniden alevlendirdi.
Tarih bilgisi bulunmayan ancak özel anları gösteren görüntüler, pedofili suçlusunun misafirlerini ve özel görüşmelerini sistematik biçimde kaydetmiş olabileceği şüphesini güçlendiriyor.
NE OLMUŞTU?
18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.
Açıklanan Epstein dava dosyalarında Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.
Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı inceleme sonucunda, ünlü isimlerden oluşan "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığını, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'in ise aslında hücresinde intihar ettiği neticesine varıldığını açıklamıştı.
Yunan TV’sinde canlı yayında ‘Türkiye ile gizli gündem’ iddiası! ‘Bu bir ilk, Ege kaybedilirse Atina kaybedilir’
Gram altında ‘büyük kriz’ senaryosu: Piyasada 1000 TL’lik yükseliş sonrası sular duruldu