Theme editor

Yeni SON DAKİKA HABERLER: 90 dakikalık ölüm yolculuğu! Hata payı sıfır: 101 katlı gökdelene hiçbir koruma olmadan tırmandı

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
6975d7cf9260115a9e5c01a0.jpg

Amerikalı kaya tırmanıcısı Alex Honnold, izleyenlerin nefesini kesen bir tırmanış gerçekleştirdi. Tayvan’ın başkenti Taipei’de bulunan 508 metre yüksekliğindeki Taipei 101 gökdelenine herhangi bir ip ya da koruyucu ekipman kullanmadan tırmandı.

6975d74e9260115a9e5c019e.jpg

90 DAKİKALIK GERİLİM

BBC News'den edinilen bilgilere göre, yaklaşık 90 dakika süren tırmanışın
ardından kulenin tepesindeki sivri bölüme ulaşan Honnold, aşağıda toplanan kalabalığın alkışları arasında zaferini kutladı. Kırmızı kısa kollu tişörtüyle kalabalığı selamlayan Honnold, zirvede yaptığı açıklamada, "Manzara inanılmazdı, çok güzel bir gündü. Rüzgar çok kuvvetliydi, dengemi korumaya çalıştım ama Taipei’yi böyle görmek eşsizdi" dedi.

6975d74e9260115a9e5c019c.jpg

Yosemite Ulusal Parkı’ndaki El Capitan’a ip kullanmadan yaptığı tırmanışla tanınan Honnold, Taipei 101’e binanın bir köşesinden, küçük L şeklindeki çıkıntıları basamak olarak kullanarak tırmandı. Zaman zaman kuleden dışarı doğru uzanan büyük süsleme yapılarının etrafından dolanmak zorunda kalan Honnold, yalnızca ellerini ve ayaklarını kullanarak ilerledi.

6975d8509260115a9e5c01a2.jpg

'BAŞLARKAN GERİLDİM'

Toplam 101 kattan oluşan binada en zor bölümün, yapıya karakteristik görünümünü veren orta kısımdaki 64 kat olduğu belirtildi.
Sekiz bölümden oluşan bu alanda, her bölümde sekiz kat boyunca dik ve dışa doğru eğimli yüzeyler bulunurken, Honnold bu bölümler arasındaki balkonlarda kısa molalar verdi.

Genellikle ıssız bölgelerde tırmanış yapan Honnold, kalabalık bir izleyici grubunun önünde performans sergilemenin kendisi için alışılmadık olduğunu belirtti. "Başlarken biraz gerildim, çok fazla insan izliyordu. Ancak herkesin bana iyi dileklerle baktığını hissettim. Bu da ortamı daha adeta bir kutlamaya dönüştürdü" ifadelerini kullandı.

6975d8639260115a9e5c01a4.jpg

TARTIŞMA YARATTI

Tırmanış, büyük heyecan yaratırken, canlı yayında bu denli yüksek riskli bir girişimin etik boyutlarıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi.

Alex Honnold, Taipei 101’e tırmanan ilk sporcu olmasa da, bunu herhangi bir ip kullanmadan gerçekleştiren ilk kişi oldu. Fransız kaya tırmanıcısı Alain Robert, binanın 2004 yılındaki açılışı sırasında, Noel Günü’nde gökdelene ip kullanarak tırmanmıştı.

Ege'de 2 yıllık Türk kıskacı! Yunan basını: Savunmaya hapsolduk
İstanbul'da çöpte bulunan başsız kadın cesedinin sırrı çözüldü! Şok itiraf

Geri
Üst Alt