FERİT ZENGİN - İstanbul’un göbeğinde vahşice katledilen Durdona Khokimova’yı öldüren zanlılar dün yakalandı. Şişli’de cumartesi günü çöp konteyneri içinde başı olmayan bir kadın cesedi bulundu. Cinayete ilişkin 2 kişi, havalimanında Gürcistan’a kaçmak üzereyken yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheliler, ilk ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Polis olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla E. K. isimli bir kişiyi daha gözaltına aldı.
‘ÜMRANİYE’DE PARÇALADIK’
Üzerinde siyah renkli mont, siyah renkli uzun kollu sweatshirt, siyah renkli iç çamaşırı ve beyaz çarşafa sarılı vaziyette bulunan Khokimova’yı Dılshod Akhrol Uglı Turdımurotov isimli Özbekistan uyruklu şüphelinin öldürdüğü, Gofurjon Akmalkhonovıch Kamalkhodaev isimli şüphelinin de ona yardım ettiği öğrenildi. Yüzlerce güvenlik kamerası görüntüsünün izlenmesinin ardından 2 şüphelinin Gürcistan’a kaçmak için İstanbul Havalimanı’na gittiği tespit edildi. Şüpheliler 8 saatlik çalışmanın ardından yurt dışına kaçmadan önce gözaltına alındı. Devam eden soruşturmada taksici olduğu iddia edilen E.K. isimli bir kişi daha gözaltına alındı. Khokimova’yı öldüren Turdımurotov ifadesinde cinayeti anlattı. Khokimova ile olay günü tanıştıklarını iddia ederek, şunları dediği ifade edildi:
“Kendisiyle tartışırken aniden kavga çıktı. Kavga sırasında bana vurunca bende kendisini bıçakladım. Öldüğünü anlayınca arkadaşım Kamalkhodaev ile cesedi olayın yaşandığı Ümraniye’deki evde parçalara ayırdık. Parçaları poşetleyip bir bavul içerisine yerleştirdikten sonra çağırdığımız ticari taksi ile Şişli’ye götürerek farklı çöp konteynerlerine attık.”
Zanlı ifadesinde, havalimanına Gürcistan’a kaçmak için gittiklerini oradan da ülkeleri Özbekistan’a geçmeyi tasarladıklarını söyledi.Khakımova’nın cansız bedenini çöp konteynerinde bulan hurdacı Okan Çetinbaşlar, yaşadıklarını “Şoka girdim, elim ayağım boşaldı. Ceset olduğunu anlayıp karakola gittim” diye anlattı.
5 günlük bebeğe şiddet uygulayan hemşirenin ifadesi ortaya çıktı! Hakim, kan donduran görüntüleri izletti
‘KARIM’ DEDİ, POLİS ÇAĞIRMADILAR
Zanlının itifarı sonrası polis ekipleri, cinayetin işlendiği Ümraniye Atatürk Mahallesi Gümüşdere Sokak’taki evde inceleme yaptı. Dört katlı binanın zemin katında oturan Durdona Khokimova’nın karşı komşusu Behruz Toşbatov, “2 gün önce kavga sesleri duyduk. Duyduğumuz sesler karı-koca kavgası gibiydi. Sonra apartmandakilerle onları uyardık. Sonra sesler kesildi. Bir hafta önce taşındılar” dedi. Bir başka komşu ise “2 gün önce de o dairede bir kavga olmuş, binadan inip ne olduğunu soranlar olmuş polis çağırmak isteyip, ama şahıs ‘Karım’ diyerek kapıyı kapatmış. O yüzden bir şey yapılamadı. Herhalde geleli 10 gün kadar olmuştur kiracının kiracısıymış, bizler de hiç tanımıyoruz” diye konuştu.
Esenyurt'ta parkta kanlı hesaplaşma: 1 ölü, 2 yaralı