Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir video paylaşımı yaparak kadın çalışanlarının katkılarını vurguladı. TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırlanan özel çalışmada bir komponentin tasarım, imalat, kalite kontrol, yüzey işlemleri, montaj hazırlığı ve nihai entegrasyon süreçleri tamamen kadın mühendis, teknisyen ve uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yürütüldü. Ortaya çıkan komponent başarıyla KAAN-1 üzerine entegre edilerek gökyüzüne uzanan yolculuğundaki yerini aldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Savunma ve havacılık sanayiinde yüksek hassasiyet, kalite disiplini ve mühendislik mükemmeliyeti gerektiren üretim süreçleri bu özel çalışmada tamamen kadın profesyoneller tarafından yönetildi. Proje kapsamında komponentin program faaliyetleri, tasarım çalışmaları, üretim planlaması, imalat operasyonları, tolerans ve kalite kontrolleri, nihai montaj ve entegrasyon hazırlıkları kadın çalışanların sorumluluğunda gerçekleştirildi. Bu çalışma, yalnızca bir üretim başarısını değil aynı zamanda Türk kadınının savunma sanayiindeki artan rolünü, teknik yetkinliğini ve liderliğini sembolize etmektedir. Yüksek teknolojiye dayalı projelerde kadın istihdamının artırılması , sürdürülebilirlik, inovasyon kapasitesi ve kurumsal dönüşüm açısından stratejik önem taşımaktadır. Millî Muharip Uçak KAAN projesinde görev alan kadın mühendisler ve teknisyenler, yalnızca bir parçayı üretmekle kalmadı, aynı zamanda Türkiye’nin havacılık vizyonuna da güçlü bir imza attı.”
Ustalığı temsil ediyor
TUSAŞ’ın sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda da, şu ifadeler kullanıldı:
“KAAN’ın gökyüzüne uzanan yolculuğunda her bir parça; emek, bilgi ve büyük bir özverinin sonucu. Kadın çalışanlarımızın titizlikle ürettiği bu kritik komponent, yalnızca bir üretim sürecini değil; azmi, ustalığı ve yüksek teknolojiyi bir araya getiren güçlü bir emeği temsil ediyor. Havacılık ve savunma sanayiinde üreterek, geliştirerek ve geleceğe yön vererek iz bırakan çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Birlikte üretmeye ve gökyüzüne değer katmaya devam ediyoruz.” - ANKARA Milliyet
Güçlü kadın güçlü Türkiye
Milli Savunma Bakanlığı, Güçlü Kadın Güçlü Türkiye sloganı ile NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, kadın personelin gürüntülerine yer verdi. Paylaşımda, “Kararlı adımlar, sarsılmaz irade ve geleceğe umutla bakan yürekler… Zor şartlar karşısında dimdik duran asil duruş, gücünü inancından ve vazife bilincinden alır. Her koşulda cesaretiyle öne çıkan bu ruh, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kadın kahramanlarında hayat bulur. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; vatan sevgisiyle görev yapan, azmi, fedakârlığı ve kararlılığıyla milletimizin gücüne güç katan tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun” denildi.
Yön çizen kadınlar
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda, savunma sanayii ürünlerinin geliştirilmesinde roloynayan kadınların görüntülerine yer verdi. Paylaşımda, “Aklıyla yön çizen, stratejiyi sahaya indiren, bilgiyi güce dönüştüren, ülkemizin yarınlarını inşa eden ve dünyanın dört bir yanında emeğiyle iz bırakan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kotlu olsun” dendi. Savunma Sanayi Başkanı Profesör Haluk Görgün depaylaşımında, “Savunma sanayiinden bilime, üretimden yönetime kadar her alanda emeği, azmi ve başarılarıyla iz bırakan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum. Ülkemizin gelişimine katkı sunan, çalışmalarıyla ilham veren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor; başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” ifadesini kullandı.