Theme editor

Yeni Halka arz için geri sayım

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
69a0c076a77c1ee03e7b7efc.jpg

EKONOMİ SERVİSİ - RePie Yatırım Holding, halka arza hazırlanıyor. Kuruluşunun ilk yılında finans, fintek ve medya gibi stratejik sektörlerde bir yatırım ekosistemi kuran ve RePie Portföy, Fonmap, Big Media, Goldtag, Colendi Menkul Değerler ile RePie GSYO gibi iştirakleri bünyesinde barındıran holding yaklaşık 700 milyon dolar değere ulaştı. SPK onayının ardından halka arzdan sağlanacak kaynağı, enerji, veri merkezleri, maden, gayrimenkul ve konaklama alanlarına yönlendirmeyi planlayan RePie Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. M. Emre Çamlıbel, halka arzla güçlü iştirak temelli bir yatırım modelini sermaye piyasalarıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Emre Çamlıbel, düzenlediği basın buluşmasında holding olarak iştiraklerin birbirini beslediği ve organik kaldıraç yarattığı dinamik bir ekosistem inşa ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“İlk yılımızda kurumsal yazılım çözümleri alanında faaliyet gösteren Link Bilgisayar’dan başarılı bir çıkış gerçekleştirdik. SPK onayını müteakip halka arzımızla birlikte bu şeffaf ve sürdürülebilir büyüme modelimizi yatırımcılarımızın ortaklığına açmaya hazırlanıyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz kaynağın büyük kısmını doğrudan enerji, maden ve gayrimenkul sektörlerine kanalize edeceğiz. Bununla birlikte, halihazırda odağımızda bulunan finans ve teknoloji alanlarında da Türkiye’nin teknolojik ve finansal dönüşümüne katkı sunmaya devam edeceğiz.”

25 milyon $ temettü

Çamlıbel’in verdiği bilgilere göre RePie Portföy, yönetilen toplam varlık büyüklüğünü dolar bazında yıllık yüzde 20 artışla 3 milyar dolara yükseltti. Alternatif yatırım fonları kategorisinde yüzde 16 pazar payı bulunan şirket, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF) büyüklüğünü 1.5 milyar dolara, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) büyüklüğünü ise 782 milyon dolara taşıdı.

Çamlıbel, “Yatırımcılarımıza 2025’te 25 milyon dolara ulaşan temettü ödemesi yaparak reel değer yaratma gücümüzü kanıtladık. 2026 sonu RePie Portföy’de yönetilen varlık büyüklüğünü 4.5 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Bodrum’da lüks turizm yatırımı

RePie Yatırım Holding, lüks konaklama markası Aman ile iş birliği kapsamında Aman Residences Bodrum projesini de hayata geçiriyor. Bodrum’da Amanruya otelinin de içinde bulunduğu konumdaki projede toplam 135 villa inşa edilecek. Dönüşüm süreciyle birlikte Amanruya oteli de yeni bir sağlıklı yaşam merkezive restoranlar eklenerek genişletilecek.Çamlıbel, “Aman markasının yüksek standartlarını Türkiye’ye taşıyarak Bodrum’u küresel lüks destinasyonlar liginde en üst seviyeye çıkarıyoruz. Davet usulüyle sunulacak konut projesi, RePie’nin turizm ve gayrimenkuldeki vizyoner yatırım anlayışının en somut örneği olarak Türk ekonomisine ve bölgenin marka değerine çok ciddi katma değer sağlayacak” dedi.

69a0c097a77c1ee03e7b7eff.jpg

RePie Yatırım Holding’in tepe yönetimi (soldan sağa) Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Şakul, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan, Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, Yönetim Kurulu Üyesi Caner Bingöl ile Genel Müdür Onur Yücekal’dan oluşuyor.

Geri
Üst Alt