Theme editor

Yeni Dünyada yıldızı yükselen Türkiye var

DuRuDuRu doğrulanmış üyedir.

Yönetici
Admin
Grafiker
Thread owner
699e26c39260115a9e5c9a68.jpg

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAVELSAN Teknoloji Kampüsü’nde düzenlenen Sancar İnsansız Deniz Aracı (SİDA) Hizmete Alma, Tesisler Temel Atma ve Açılış Töreni’ne katıdı. HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Erdoğan’a, 2004 yılında kuruma ziyareti sırasında gerçekleştirilen simülatör uçuşunun resmedildiği illüstratif maketi hediye etti. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ise Erdoğan’a Sancar SİDA’nın maketini takdim etti.Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

699e26dd9260115a9e5c9a6a.jpg

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ: Envanterimize katacağımız Sancar SİDA ile denizlerdeki insansız kabiliyetlerimizi güçlendiriyor, güvenliğimizi, etkinliğimizi ve gözetim kapasitemizi artırıyoruz. Simülatör Üretim ve Entegrasyon Tesisi ile eğitim, hazırlık ve sürdürülebilir operasyon altyapımızı büyütüyor, insan kaynağımızı daha nitelikli hale getiriyoruz. Bu kompleks tamamlandığında simülasyon teknolojilerinde Avrupa’nın en büyük üretim ve entegrasyon tesisi olacak. Kaan Teknoloji Tesisi ve Deniz Savaş Yönetim Sistem Merkezi ile hava ve deniz platformlarımızın kritik teknoloji omurgasını daha da sağlamlaştırıyoruz. Türkiye’nin hem gök vatanda hem de mavi vatandaki savunma gücünü, kapasitesini, caydırıcılığını bir üst seviyeye taşıyacak bu eserlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

3T MODELİ: Artık kendi teknolojisini tasarlayan, kendi yazılımını üreten ve ürettiklerini tüm dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Artık yalnızca kendi ordusunun değil, talep edilmesi halinde dost, kardeş ve müttefiklerinin de güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan bir Türkiye var. Artık 3T Modelini, yani tespit, teşhis ve taarruz süreçlerini yerli ve milli teknolojisiyle tatbik eden, dünyada yıldızı giderek yükselen bir Türkiye var. Bugün Türkiye dünyada kendi savaş gemisini geliştirip denize indiren 10 ülkeden biridir.

İHRACATTA HEDEF İLK 10: Savunma ve havacılık ihracatında her geçen yıl yeni rekorlar kırıyoruz. 2028’de 11 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşarak inşallah ilk 10 ülke arasına gireceğiz.

BULUT BİLİŞİM SİSTEMİ: HAVELSAN’ımız çok önemli projeler yürütüyor. Bulut Bilişim Sistemi Projesi, bunlardan biridir. HAVELSAN’ın geliştireceği yerli siber kalkanla korunacak bu sistemle stratejik, operatif ve taktiksel kabiliyetlerimizi tahkim edeceğiz.

VERİLER, TÜRKİYE’DE KALMALI: ‘Türkiye’nin verileri Türkiye’de kalmalı’ diyerek milli teknoloji hamlemizi yazılım sektöründe de devreye aldık. Kurumlarımızın altyapılarını Havelsan’ın Kovan yeni nesil iş yönetim sistemiyle koruyor ve güçlendiriyoruz.

ORDUMUZ DESTAN YAZDI: NATO’nun Almanya’da düzenlenen tatbikatında ordumuz, Bayraktar TB3 ve TCG Anadolu gemimizle birlikte adeta destan yazdı.

699e26ec9260115a9e5c9a6e.jpg

‘Yeni küresel sisteme ihtiyaç var’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün Ankara’daki yabancı misyon şefleri ve büyükelçilerle iftar programında bir araya geldi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada “Dünyada özellikle kuralsızlığın kural haline geldiği, yeni bir döneme doğru geçmiş bulunuyoruz. Bunun adı orman kanunudur. Yeni bir küresel sisteme ihtiyaç var. Temelinde yaratılan bütün insanların yaratılışta eşitliği prensibinin ve bütün ülkelerin de egemenlikte eşitliği prensibinin geçerli olduğu bir uluslararası sistemi kurma mecburiyetimiz var” dedi. / ANKARA Milliyet

699e26ec9260115a9e5c9a6c.jpg

Süreci ilmek ilmek dokuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik Personeli ve Güvenlik Korucuları ile iftar programına katıldı. Erdoğan, şunları söyledi:

HUZUR VE İSTİKRAR ADASI:Ucunda şehadet olsa bile hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan dirliğimizi ve birliğimizi koruyan sizlersiniz. Bugün Türkiye dünyada ve bölgesinde gıptayla izlenen bir huzur, güven ve istikrar adasına dönüşmüşse bu başarıda aslan payı sizlerindir. Yeniden şekillenen dünya sisteminde bölgesinin kutup başı olarak yerini pekiştiren bir Türkiye’yi süratle inşa ediyoruz. Terör riski ortadan kalktıkça; Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni fark etmeksizin aziz milletimizin bütün fertleri kazanıyor. Şimdi ‘Terörsüz Türkiye’ süreciyle inşallah tüm bu başarıları bir adım ileri taşıyor, ülkemizin kazanç hanesine silinmeyecek bir şekilde yazdırıyoruz. Bir yanda güvenlik kuvvetleri; diğer yanda Gazi Meclisimiz; öte yanda Cumhur İttifakımız ve aziz milletimizle birlikte bu süreci ilmek ilmek dokuyoruz.

ANALARIN AĞLAMADIĞI TÜRKİYE: Küllerinden yeniden doğan ve bin yıllık tarihinde nice zorluğun üstesinden gelen bir millet olarak hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Anaların ağlamadığı, hayatının baharındaki fidanların vakitsiz kırılmadığı, ocaklara ateşlerin düşmediği bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. / ASLIHAN ALTAY KARATAŞ - Ankara

Geri
Üst Alt